Monday, March 29, 2010

Töö maast ja käekõrvalt


Töö maast ja käekõrvalt on üks praktiline ratsastuse abiline. Eriti neile, kel enese keha kontroll ja tegevus hobuse seljas just viimse liigutuseni kontrolli all ei ole, aga tegelikult abiks kõigile. Käekõrvalt on võimalik õpetada ilma, et hobune peaks samaaegselt üritama mõista inimese ratsmemärguanded, raskuskeskme muutumist seljas ning sääremärguandeid. Ükshaaval õpetatud asjad kinnistuvad kiiremini ja püsivamalt.
Vaatamiseks Ago Ruusi eile klõsitud pildid. 

2 comments:

  1. Ingrid, blogist oleks palju abi kui leiaksid tahtmist ja aega panna kirja Ast ja Bst õpetussõnad, kuidas käekõrvalt tegevusega alustada. Näiteks võiks see olla üks blogi alamteema. Atheena arengust lugedes saab küll teile kaasa elada, kuid praktilisi kogemusi poole pealt omandama hakata ei oleks loogiline. Soovi aga oleks isegi vastavaid hobuse treenimise oskusi omandada :)

    ReplyDelete
  2. Tere, ma üritan seda veidi teha, aga paraku on see nagu ratsutaminegi, mis nõuab väga palju praktilist harjutamist pideva juhendamise all.
    Abiks on väga täpsete juhistega ikkagi ka raamat Koos hobusega. Seal on see A ja B nii lahti võetud, et jääb ülegi. Küll aga katsun Atheena blogis veidi kirjeldada sellise töö mõtet ja mõningasi võtteid, mida on mõtekas rakendada

    ReplyDelete