Tuesday, June 8, 2010

Väikesed edusammud




Nagu ikka edeneb hobuse õpe ja treening väikeste sammude haaval. Vahel tuleb tagasilööke ja siis jälle hetki, kus justkui ei kusagilt tuleb suur samm edasi. 
MA ei ole veel teinud otsust võistlema sõitmise osas kuid tänaseks olen jõudnud selleni, et Atheenaga on võimalik ette antud skeem läbida. Muret teeb veidi  sammu osa. Eelnevalt mainitud kasvuperiood ning kindlasti ka mõned õppimisega seotud seigad on viinud selleni, et ta ei ole kuigi aldis sammu tegema. Pigem soovib tõusta traavile ja kui seda ei saa, siis teeb midagi, mida kohtunikele kindlasti demonstreerida ei soovi. Kõrgemal asetseva tagaosa all sibavad jalad kiiremini kui ees. Samas võib näidata väga head sammu, mistõttu ei saa rääkida midagi sammu kvaliteedi üldisest langusest. Üritan praegu probleemi vältida lihtsalt sellega, et ei tee ratsmes sammu rohkem kui hädapärast vajalik. Oletan, et tegu on mööduva nähtusega. 

Samas galopp on teinud selle suure sammu ei kusagilt. Kerge ja lihtne sõita. Ei mingit plehkupanemist ega arutut rabelemist enam. Ratset aksepteeritakse ja säärt ka paremini kui traavis. Ilmselt  ikka selle arvelt, et impulss on parem. Eks pean veelkord tõdema, et tegu on ikkagi pigem hüppamiseks loodud hobusega. Hea tasakaal, hea kordinatsioon, kiire ja kerge galopp, samuti hüpe. 

Nädalal lõpuks tuleb otsustada Niitväljale võistlema sõit 20. juunil. Küllap on kasvõi kogemus andmise mõttes mõistlik see ette võtta.




No comments:

Post a Comment