Saturday, June 12, 2010

Apollo lahkub oma põhitööle Voore tallidesse


Apollo on oma ratsastuse esimese etapi läbi teinud ja läheb tuleval nädalal omaniku Anu Pärisoo juurde koju, kus võtab vastu eesti tõugu märasid. Kes kiirelt reageerib, jõuab veel omale märalegi  aja broneerida.  Seejärel siirdub Apollo "oma" karja Voore tallides.  Voore kasvatajanime kandvad hobused on juba omaette kaubamärk ja end tõestanud kvaliteet.  Tänavu on sündinud kaheksa varssa, üks laseb end veel oodata. 

Voore tallides panustatakse aretuse kvaliteedile. Kasutatakse kvaliteetsel märabaasil ainult valitud täkkusid ja noorhobused näidatakse ette hindamiskomisjonile. Apollo ratsastusprojekt on samuti kasvatustöö tähtsaks osaks. Üks asi on rääkida täku headest omadustest, teine asi on see kui ta neid ka sadulas ja avalikult demonstreerib.  

Apollo kohta oskan ratsastajana öelda järgmist. Apollo on leebe iseloomuga ja väga kergelt käsitletav täkk. Ehk veidi inimpelglik, kuid samas julge sõidus ning mõistlik uute asjade suhtes. Mul ei ole tulnud vist kordagi tema peale häältki tõsta.  Seistmeaastase peamiselt paaritamisega tegelenud täkuna on tal vahel keerukas oma tähelepanu tööle konsentreerida, kuid  töötahe on vaatamata sellele väga suur. Olles saavutanud hea füüsilisel vormi ja tugvdanud selja ning tagaosa lihastikku, on ta hakanud väga meelsasti näitama tõeliselt head käiku kõigis kolmes allüüris. Traav on lennukas ja eesti tõugu hobuse kohta väga lahtise õlaga. Galopp on suur ja hea rütmiga. Samm vaba ja maadvõitev. Asjatundjate pilgule on tegu eesti tõugu hobusega, kes oleks võimeline konkureerima koolisõidus kvaliteetsete sportponidega. Rääkimata effektsest värvusest ja välimikust. 
Hüpanud olen ma temaga vaid üksikuid takistusi, mistõttu sellest on veel vara rääkida. Hüpe on pehme, pealeminek julge. Selle jutu jätame tulevikku. Ülevaatusel pandi tema vabahüpetele hinne 9, üldhinne 58,5p 

Tema värvuskaart sisaldab ilmselt järgmist - aEDCcr. Ehk siis on ta põhivärvuselt must hobune hiirugeeni ning kollasegeeniga. Tal on väga hästi näha kõik hiirjatele hobustele omased aborigeensed märgised (seljajutt, õlajoon ning sebroidsed vöödid jalgadel). Oma hiirja kasuka all kannab ta varjatult kollasegeeni, mis on tulnud  välja varssade kaudu. Seega on temalt saadud ja võimalik saada nii põhivärvustega kui ka hiirjaid ning kollaseid/võiku varssu. 

Rohkem teavet www.vooretallid.com


No comments:

Post a Comment