Wednesday, June 9, 2010

Kuulus külaline


Täna külastas meid üks Soome edukamatest koolisõitjatest Heidi Svanborg - Lodman. Tal on eesti hobusega kaudne seos. Õigem oleks öelda mõtteline seos. Nimelt on üks tema põhiratsudest soome tõugu täkk Linkker. Seega on ta panustanud väga palju Soomes just soome hobuse esile tõstmisesse. Täna tuli ta Ago Ruusi kutsel heitma pilku Apollole, et tutvuda ka eesti hobusega ning anda oma arvamus Apollo spordiperspektiivi kohta. 
Apollo väljaõpe on alles täiesti rohelises faasis kuid ta pidas ennast selgelt kenasti üleval ja jättis eesti hobusest väärika mulje. Tulevikus võib järjepideva töö tulemusel Apollost olla igati võrdväärset konkurenti ratsaponidele ka Heidi arvates.  Soome hobusega võrreldes tõi HEidi välja selle, et eesti hobuse galopp näib olevat parem kui soome hobusel. See on ilmselt ka tõsi, kuigi ma ei saa öelda, et eesti hobusel üldiselt oleks nii suurt galoppi kui Apollol see on. 
Igatahes oli väga ülev tunne eesti hobust esitleda ja niivõrd tugevat sõitjat Apollo seljas näha. PEalegi pole mul endal ju üldse olnud võimalust Apollot kõrvalt näha. 
Ka Atheena käis platsil. Veel üks inimene arvas tema olevat õige muheda tegelase ja seda ta ju tõesti on. Ei ole tema traav nii lennukas ega galopp maadvõitvalt suur, aga tema püüdlik olek ja siiras suhtlemissoov ei jää kellegile märkamata. Atheenaga ratsutas hoopis Heidi kolmeaastane poeg, kes leidis selle poni olevat igati ratsutamisväärse tegelase. 

Varsti saab siia juurde ehk ka Ago tehtud pilte lisada. Eesti hobuen on ilus ning üks muhe kaaslane. JA nagu Heidi ütles, parim reklaam hobusele ja tõule on see kui teda näidatakse töös ehk spordis. Keegi ei mäleta täkku , kes on aastaid paaritanud karjas kuid hästi teatakse täkku, kes on olnud edukas võisltusareenil ja teda mäletatakse ning kiidetakse. Samuti on eesi hobusega, teda tuleb tuua rohkem välja, et tema tuntus ja head omadused kõigile mällu sööviks. 

No comments:

Post a Comment