Sunday, March 13, 2011

Mu väike Totilas



Nüüd ma muidugi pingutasin kirjatükki allkirjastades veidi üle, aga sellest ei ole mitte kõige vähematki. Apollo pidaski end täna üleval kui pisike Totilas. Apollo on teinud vägeva arenguhüppe ja näitas täna treeningtunnis, mida ta juba suudab. Suudab päris paljut.
Tööd oleme teinud nüüd kuus nädalat ja kuue kuise pausi ajal kaotatud lihastik on suuresti taastunud ja hobune on valmis võtma järgmisi samme. TÄna tegelesin endaga, püüdes taas treener Annikese käe all oma sisse kulunud harjumusi lõhkuda ja tegevusele värskust ja uut sisu anda. Emotsioon on laes, see on alati peale trenni nii. Püüan kuulata ja püüan teha:) Töö iseendaga on raske, aga ka väikesed muutused on tuntavad ja vähemasti mõneks ajaks on endal mudimist jälle küllaga.
Hobune püüdis väga. Endaga on isegi raskem. Ikka väga kange tahtmine on unustada end nautima ja lasta hobusel oma suurt traavi demonstreerida. Aga paraku see väljuks üsna pea kontrolli alt.

Kogu senine töö on olnud aga üheselt suunatud baastreenituse saavutamisele - rütm, impulss ja lõdvestatus. MItte midagi muud.
Treeningute sisu oli seni põhiliselt kokku-lahti sõitmised allüüri sees, lõdvestatuse saavutamine ja aktiivse edasi pürgimise sisse "kodeerimine" hobusesse.
Nüüd on aeg küps, et liikuda edasi ja hakata tegelema enam ka kontrolli, paindlikkuse ja liikumise suurusega veelgi.

Mõtted on ka esimeste võistluste peal kuid selles on praegu kõhklusi hoopis muul teemal kui treenituse edenemine. Nimelt on ikkagi kaheksa aastasel seni peaaegu töötamisest puutumata hobusel, eriti täkul, väga raske hoida oma konsentreeritust kui silmapiirile ilmub teisi hobuseid. Mitte midagi suurt või ohtlikku, kuid täpselt nii palju, et töö oleks häiritud. Ning metsaeluga harjunud hobusel on maneezis iga päev midagi, mida silmad punnis vahtida.
Aga küllap tuleb mul tuleviku nimel sellest kõigest üle vaadata ja siiski skeeme sõitma hakata, sest kust need harjumused muidu tulevad. Ehk lähevadki mõned elemendid selle nahka ja ilmselt mitu esimest võistlustki, aga on ju lootust, et see on ületatav.

KAhjuks pole pakkuda uuemaid pilte, pole olnud päevapiltnikku, kuid püüan selelgi vea parandada peagi.

No comments:

Post a Comment