Friday, December 17, 2010

Tervisekontroll


Atheena on suundumas oma põhitööle, ehk noore ratsaniku ratsuks ja võisltuskaaslaseks. Tõsi küll, tulevane ratsanik on leitud piiri tagant ja Atheenal tuleb peagi võtta ette laevareis, et kolida oma uude koju. Uute omanike hobuseotsingutest kirjutan peagi pikemalt. 

Ennekõike seisis aga ees tervieskontroll. Olenemata hobusest, tõust või tema hinnast, on hobuse pidamine ühtviisi kallis ning samamoodi ravikulud. Seetõttu on üsnagi mõistlik lasta hobust enne ostmist korralikult kontrollida. Atheena läbis nii tavalise painutustesti kui pildistamise ehk tema jalgadest tehti 18 ülesvõtet. Samuti tuli kontrollida hambad, silmad ja hobuse üldine konditsioon. Kontroll oli edukas ja ilma halbade leidudeta. 

Meie jaoks oli aga veelgi tähtsam asjaolu, et hobuse transport oli lihtne ning tema käitumine võõras kohas adekvaatsem kui paljudel kogenud võisltusratsudel. Seda on tulevastel omanikel väga hea teada, mõeldes just võistlustel hobusega toimetamise peale. 

Ees seisab meil veel mõne nädala jagu hüppekoolitust ja kui jõudu ja aega jagub siis ka ette rakendamine. Üks õige eesti tõugu hobune on piltlikult võimeline oma omaniku vanrkis võisltustele viima ja seejärel kenasti hüppama ja siis jälle koju sõitma:)   

Loodan, et tema tegemistest tuleb tagasisidet edaspidigi, et jälgida, mis viisil noor hobuse  ja noore ratsaniku koostöö ja edasine õppimine sujub. 

Atheena blogis kajastan edaspidi teistegi eesti hobuste tegemisi ja üldisi arutelusid meie hobsute teemadel. Kui kõik hästi läheb, siis saab edasi jälgida niminäona ka täkk Apollo tegemisi. 

No comments:

Post a Comment