Wednesday, September 22, 2010

Marutaudi vaktsiin tõstis pahameeletormi

Protestiks ja kaastundeks Raja talu hukkunud loomadele väike sõnavõtt ka siin blogis. Kuigi uudis on alles verivärske ja loomade huku põhjust ei ole veel millegagi tõestatud, on enam kui palju põhjust avaldada pahameelt ametkonna poolt organiseeritud metsloomade vaktsineerimise osas. 
Kevadel tiirutas lennuk ka Rahula küla kohal. Seda Tallinna lähedal tihedalt asustatud kohas. Tabletid lendasid kuhu juhtus. Korjasime neid kokku nii koplitest kui hoovis kui lausa sõiduplatsilt. KAs see tõesti on normaalne? 

Kindlasti mitte, sest tegu on vaktsiiniga ning selle sattumine neile mitte mõeldud organismidesse on tegu ohtliku asjaga. Vaktsineerimise ajal hoiatatakse küll selle eset, et omad loomad tuleb kinni hoida. Aga kus imet neid veel hoidma peab kui hoovis ja omal karjamaal , aga kui vaktsiinipalad ikka hoovis pähe kukuvad, on alust olla pahane. 

Loodan, et ühel vähestest kordadest suudetakse probleemi objektiivselt ja tegelikkusega arvestades lahendada, mitte poliitiliselt ja oma tagumikku kaitstes. Ei ole naljakas.  

Tuleb oodata tõestavat või ümber lükkavat uurimust kuid sellegi poolest olla väga valvas, et ära hoida enda ja oma loomade tervise kahjustumine. Väide, et inimasusutse kohal neid alla ei loobita on kahjuks vale. Vaevalt keegi kõike lendusid on kontrollinud ning suurt hulka inimesi valetajateks tituleerida on hädine valekaitse. 


2 comments:

  1. Täna just nakkushaiguste osakonna mikrobioloog mainis seda konkreetset teemat ja arvas esialgu, et põhjuseks pole marutaudivaktsiin. Siiski uurimine käib, nad võtsid sinna viidud surnud ponilt erinevaid proove ning varsti saame loodetavasti õige põhjuse teada.

    ReplyDelete
  2. Tore et uuritakse. Loomulikult ei pruugi olla põhjus vaktsiinis. MIngi sööt või söödalisand on tõenäolisem just seetõttu et on võrdlemisi kahtlane, et 28 poni suutsid endale neid tablette sisse süüa, kuid mine sedagi tea. Ja samas tuleb uurida, mitte niivõrd vaktsiini mõju kui et täiteaine mõju. Kuid see kõik ei muuda asjaolu, et neid vaktsiine asusutsaladele loobitakse, mis on lubamatu.

    ReplyDelete