Wednesday, December 7, 2011

Suuremad plaanid

Et kõik ikka külgi mööda maha ei jookseks ja oma kogemusi, oskusi ja võimalusi maksimaalselt ära kasutada on kavas suured plaanid.
Juba sel suvel võtsin hobuseid treeningusse vastu Uuril Kuusalu vallas. Nüüd pingutame väga, et järgmisel hooajal avada seal samas ka kliinik, juba paremate tingimustega treeningkeskus ning ka sadulapood, lemmikloomade pood ning töökoda. Ning sinna juurde ka koerte treeningkeskus. Plaanid on suured ja eks näis kuidas plaanid edenevad, kuid igal juhul tasub silma peal hoida nii blogil kui ka ettevõtmiste Sadulaauto ja Nara kodulehtedel. Koolitusse toodavate hobuste registreerimine on juba avatud ning esimesed kohad ka broneeritud.
Seni aga veidi vaiksem talvine periood, kus hobuste treenimise tähelepanu on suunatud pelgalt Apollole. Apollo on peale kuu aja pikkust väga ettevaatlikku vormi taastamise programmi hakanud vähehaaval kaalust alla võtma ning muutunud oluliselt jõuslisemaks. Hetkel ootame massööri, kes aitaks kõrvaldada "täkutööst" saadud vanu traumasid. Mitte löökide tagajärgi, vaid kõõluste venitusi, vigastusi, mis töötavatel täkkudel kipuvad tekkima. Hellad kõõlused ning lihaspinged vajavad taastamiseks läbimõeldud treeningut ning ka massööri või füsioterapeudi abi, et hobune saaks anda treeningul maksimumi ning viia vigastuste tekkimise oht miinimumi. Need on probleemid, mis vähenevad vaid õige tööga ja muutuvad halvemaks seismisega. Hobihobuse puhul ei pandaks ehk tähelegi, kuid suurte koormuste all muutub iga probleemkoht kordades valusamaks. Üldiselt tasub olla tähelepanelik kummaliste rütmimuutuste ja tugeva ühepoolsuse suhtes.Või ka näiteks selline tähelepanek, et hobune vajab soojaks saamiseks tähelepandavalt palju aega. See on tihti lihasprobleemide indikaator, ka sadulast tekitatute.
Lihashooldus on väga oluline, täpselt samuti nagu inimestegi puhul. Seega korralik soojendus ning venitused peale trenni on hea harjumus, mis hoiab ära nii mõnegi probleemi.

No comments:

Post a Comment