Friday, June 3, 2011

Veidi ebaõnne kuid kiitus hobusele!



Eelmisel nädalavahetusel käisime Apollo ja Amadeusiga (mõlemad Voore tallide hobused) Liivakul sellesuvilse ERLi koolisõidukarika esimesel etapil võistlemas.
Sõitsime kohale reede õhtul, et kogenematud hobused saaks koheneda ning laste stardid hakkasid juba ka kell 8 hommikul. Üleüldse oli starte kokku väga palju ja võistluspäev pikk.
Kohale jõudes ümbritsesid treileriplatsi igast küljest märakarjad. Apollo enesevalistusele oli see tõeline katsumus. Õhtune treening mõõdus üsna rajult ja ratsastamisest oli asi kaugel. Hommikuks lubati vähemalt võistlusplatsi tagant märad ära viia, milline kergendus. Ehk ei peagi kirjutama markeriga hobusele peale märkust, et see hobune omab tegelikult ratsastust.
Hommikuks oli aga hobune ära vahetatud ning soojendusel suurepärane. Suurepärane oli ta ka skeemi esimeses pooles. Oli sel korral julge ja liikus hästi ülesmäge ja näitas head raami pikenemist. Eks ma sellel kohal pingutasin veidi üle ka, aga kui hobune tahab, siis las ta parem õpib, et suured liikumine ongi see, mida talt tahetakse. Küll hiljem jõuab neid koondama hakata kui selleks jõudu juba jagub.
JA siis sai õnn otsa kah, kuna sõidu alguses lähenenud treleri omanikud ei hoomanud üldse seda, et võistlusväljaku ääres hobuseid laadides peaks ikkagi arvestama ka võistlussoorituse tegijaga ja ehk ootama hetke ning laadima loomi soorituste vahehetkel. Sammu ja galopiosa kvaliteedile oli sellega ka kriips peal. Hobune kiirustas sammus ja galopi ajal jagus tal tähelepanu vaid treilerist väljuvate hobuste jaoks. Tulemuseks ebaühtlane, kiirustav, raamist väljas ning lõpuks ka vale jalg. Küllap kogemus õpetab hobust ka selliste situatsioonidega toime tulema kuid täkk jääb täkuks ikkagi. Oli seega pisut ebaõnne ja kõrge koht sinna ka kadus.
Hobuse üle on aga äärmiselt hea meel. See oli ikkagi meie esimene välisvõistlus ja ta ületas oma ratsastatavusega kõik mu ootused. Tulemusprotsent 61.67% kajastab seda keskmist, mis suurepärase traaviosa ja täiesti nurjunud glopiosa peale kokku tuli. Järgmisena vaatame Vääna poole ning siis juba koolisõidu karika teine etapp Niitväljal 19. juunil. Paraku ei ole Säreveres Tori hobuste karikasarjast eesti hobuste arvestust koolisõidus, vastasel juhul võtaks ette sõidu sinna.

Pildi peale püüab Apollot endiselt Ago Ruus. Piltide kasutamine ilma autori loata pole lubatud!

1 comment:

  1. Küsimus:minu sõbrannal on hobune viki ja ta on rääkinud et viki läheb apolloga paaritusse.kui see juhtuma peaks hakkama,siis äkki saaks sellest teha kohe erladi postituse.Oleks huvitav.
    Kristel

    ReplyDelete